Meubelstoffering & projectstoffering Saasveld

Past uw lievelingsfauteuil niet bij uw nieuwe inrichting? Of zoekt u mooie wandpanelen voor uw bedrijfsruimte? Als allround stoffeerder hebben wij jarenlange ervaring in het bekleden van zowel woon- als bedrijfsmeubilair. Van de herstoffering van oldtimers en antieke stoelen tot barkrukken en akoestische panelen voor callcenters.

Bij Ruepert stoffering heeft u het voordeel uit een zeer ruime collectie meubelstoffen te kunnen kiezen. Een collectie die bovendien unieke stoffen bevat die uitsluitend bij ons verkrijgbaar zijn. Ook degenen die iets zoeken dat nét even iets minder gangbaar is, vinden bij ons hun favoriete stof.

Herstoffering levert u een flinke besparing in de kosten op en draagt bij aan een circulaire economie. Én het geeft u de gelegenheid een ruimte geheel naar eigen smaak in te richten.

 

Meubelstoffeerder particulier en zakelijk

De opties zijn eindeloos omdat wij meerdere stoffeermethodes kunnen toepassen, professionele materialen gebruiken en over een brede expertise beschikken.
Denkt u aan de volgende opties:

  • Fauteuils stofferen
  • Stoelen stofferen
  • Banken stofferen
  • Kussens stofferen
  • Scheidingswanden stofferen
  • Akoestische panelen stofferen
  • Bureaustoelen stofferen
  • Horecameubilair stofferen
  • Kantoormeubilair stofferen

 

Van panelen tot stoelen stofferen

Stoffering geeft u de mogelijkheid om geheel naar eigen wens te (re)stylen. Als meubelbekleder werken wij alleen met echte meubelstoffen en duurzame materialen. Daardoor bent u verzekerd van een lange levensduur van uw gestoffeerde stuk. Ook deelstoffering behoort tot de mogelijkheid. Omdat hierbij niet het gehele meubel opnieuw gestoffeerd hoeft te worden, bespaart u op de kosten.

Bij Ruepert Stoffering kunt u kiezen uit een breed scala aan stoffen. U bent altijd van harte welkom in onze showroom. Maar wij zijn ook zeker bereid met onze stalen op locatie te komen en een vrijblijvende offerte te maken.

 

Van caravan-kussens bekleden tot kussens voor op de bank

Het opnieuw stofferen van de versleten kussens van uw caravan, camper, boot of tuinmeubilair is meestal voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe kussens. Vooral omdat dit soort kussens vaak een afwijkende maat hebben. Herstofferen biedt u bovendien veel meer keus betreffende de kleur en het patroon. Immers bij de aanschaf van gloednieuwe kussens bent u afhankelijk van hetgeen de fabrikant maakt.
Uiteraard geven wij u advies over de meest geschikte stof. Zo is het handig dat de stof voor de kussens van uw tuinmeubelen uv-bestendig is. Datzelfde geldt wellicht ook voor de nieuwe bekleding van de kussens op uw boot. Maar de nieuwe kussens voor uw caravan of camper moeten dan juist weer tegen een stootje kunnen, vooral wanneer u met kleine kinderen op vakantie gaat.

 

Kussens decoratie

Kussens vormen de meest eenvoudig accessoires om een leef- en werkruimte aan te kleden, te restylen of sfeer te geven. Om die reden krijgen wij dan ook regelmatig het verzoek kussens of kussenhoezen geheel op maat te maken. Uiteraard geen enkel probleem.
Door dezelfde stof te laten terugkomen in meerder aspecten van het interieur, creëert men rust en eenheid in een ruimte. Kussens bieden een eenvoudige manier om dit te bereiken. Zo hebben wij in onze collectie gordijnen-fluweel dat ook prima als kussens-fluweel verwerkt kan worden.

 

Kussens bank opvullen

Ook het opvullen van oude kussens is een kostenbesparende methode om langer van uw meubilair te kunnen genieten. Met name bankkussens verliezen na verloop van tijd hun volume. Dat zit niet alleen minder lekker, het oogt ook niet zo fraai. Wij kunnen op professionele wijze deze kussens opvullen waardoor uw meubelstuk er weer als nieuw uitziet.

 

Wat kost een stoel stofferen?

De prijs van meubelstoffering is afhankelijk van diverse factoren. Niet alleen speelt de stofkeuze een rol. Ook de benodigde stoffeermaterialen en de complexiteit van het meubelstuk kunnen de prijs beïnvloeden. Wij maken graag vrijblijvend een offerte.

 

Geschikte stoffen voor meubelstoffering

Bij het kiezen van een stof is het verstandig rekening te houden met de functie van het (meubel)stuk. In het geval van akoestische panelen is het verstandig een stof te kiezen met extra geluiddempend vermogen. Denkt u bijvoorbeeld aan fluweel of velours. In de horeca is een vuilafstotende stof zeer gewenst. En bij het opnieuw bekleden van kantoormeubilair wilt u wellicht een stof die minder gevoelig is voor slijtage en vlekvorming.

Daarnaast is het verstandig rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht waaraan uw meubelstuk blootgesteld zal worden. Laat u bijvoorbeeld een fauteuil herstofferen dat voor een raam komt te staan, dan wilt u voorkomen dat de stof snel vaal wordt.

 

Verschillende meubelstoffen

Meubelstoffen kunnen we indelen in drie soorten: natuurlijk, half-synthetisch en synthetisch. Bij de natuurlijke stoffen kunt u denken aan natuurzijde, mohair en wol. Natuurzijde geeft een luxe uitstraling aan het meubelstuk. Helaas is het minder makkelijk te reinigen dan wol en mohair. Tevens is het minder goed bestand tegen verkleuring.
Mohair en wol zijn duurzame keuzes. Wol is sterk en ook 100% recyclebaar. Daarnaast is het vuilafstotend vanwege het natuurlijk wolvet. En het heeft een brandvertragende werking. Nadeel is dat sommige mensen allergisch zijn voor wol. Mohair is nóg sterker dan wol en heeft een prachtige natuurlijke glans. Evenals wol is het vuilafstotend.

Naast bovengenoemde dierlijke materialen, zijn er ook natuurlijke stoffen gemaakt van plantaardige vezels. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant en heeft een mooie glans. Het is een sterkere stof dan katoen, maar kreukt wel meer. Daar staat tegenover dat linnen minder gevoelig is voor zonlicht. Wel is katoen over het algemeen een stukje voordeliger.  

Er zijn veel synthetische meubelstoffen verkrijgbaar. Tegenwoordig vinden we ook veel gerecyclede varianten. Over het algemeen kan gesteld worden dat men synthetische stoffen beter kan schoonmaken. Nadeel is dat ze minder ademend zijn. Polyester is een veel gebruikte synthetische stofsoort omdat het niet kreukt. Het wordt vaak gemixt met katoen of wol, zodat men de voordelen van beide soorten stof heeft.
Ook polyacryl is een veelgebruikte meubelstof. Het heeft zelfs een hoger warmte-isolerend vermogen dan wol. En het is goed bestand tegen weersomstandigheden. Bacteriën en schimmels maken bijvoorbeeld geen enkele kans.